Hej!

Jag heter Lucia Forsberg Severed och är jur kand, coach, föreläsare och författare. Till vardags bor jag i Göteborg.

Efter flera år som stabsjurist hos ÖB gjorde jag 1989 ett karriärskifte för att förverkliga mina drömmar och visioner. Sedan dess har jag arbetat som coach för chefer och företagare,  föreläst om och byggt nätverk och olika ledarskapsprogram, utbildat nätverksledare och coacher, drivit företagarcenter i Stockholm och konsultföretag i  Göteborg, skrivit flera böcker - mest om nätverk, utvecklat flera verktyg för att hjälpa människor att hjälpa varandra och jobbat i Europa, Afrika och Ryssland. Några gånger har jag också suttit  i styrelser och även drivit styrelseprogram för ALMI i flera år.

Minst 10 000 personer har varit med någon kurs, något program eller en föreläsning. Det är ingen bragd i sig. Det viktiga är om det räckt ut till inspiration och förändring i rätt riktning. 1995 tog jag med stolthet emot priset Årets Stockholmska av Svenska Dagbladet. För att så många inspirerats av mina handlingar. 2001 blev Mölndals kommun Årets Tillväxtkommun av Svensk Näringsliv bland annat för det stora visions- och näringslivsutvecklingsarbetet som jag byggde upp och drev.

Mitt förhållningssätt är att det finns en mening med allt som händer i livet, att allt hänger ihop och att det finns en punkt av visdom tillgänglig i alla våra beslut. Det har gett mig möjlighet att växa och utvecklas på ett sätt där jag är "agenten" i mitt eget liv och det som jag kan påverka. Intuitionen är kompassen, kollegor och nätverk är rådgivare och handlingarna är resultatet. Att inte lyssna på intuitionen är som att stänga av visdomsflödet. Den svåra konsten är att våga lita på intuitionen och det är när jag stänger av den som de största misstagen sker. 
  
Mina utbildningar är främst, utöver juridiken, Psykosyntes 4 år med gestaltterapeutisk träning, andningspedagog och hälsovägledare i Ayurveda.