KKIKKbästalogo_orange

Bra beslut skapar magi

Vi vet när vi fattar ett dåligt beslut. Det blir en mismatch i vårt personliga flöde.  

Vissheten om det är ett dåligt eller bra beslut vi fattat beror ofta både på vår personliga erfarenhet, våra föreställningar, magkänslan och inte minst våra personliga ambitioner. 

Vägen till ett beslut beror i sin tur på vilken beslutsstil vi har. Om den är intuitiv, faktabaserad eller både och.

Ovasett beslutsstil fattar vi ibland beslut som inte känns övertygande. Och ibland fattar vi även beslut mot bättre vetande.

Beslut är grunden för hur samhällen, verksamheter och vi själva utvecklas eller inte. Hur det blir beror på en rad faktorer
      är det rätt tid
      finns alla nödvändiga fakta på bordet
      har de som berörs tillräckligt fattat beslutets innebörd och konsekvenser
      finns det en tillräcklig mängd berörda som är positiva till att stödja beslutet

Efter att under många år har djupdykt i fenomen som chefsskap & ledarskap, informella nätverk, lärande grupper, kreativitet, nytänkande, samarbete och organisationsutveckling dyker vi nu djupare ner i beslutsfattandets ädla och svåra konst.

Vi kommer luta oss mot otraditionella tankar för att öppna upp sinnena för det som vi tror att vi tappat på vägen - tiden att känna in och stämma av om ett beslut är bra eller dåligt. Till det adderar vi våra verktyg och metoder för att underlätta för beslutfattare att stärkta ta sig genom beslutsdjungelns stressade och spännande tillvaro med bibehållen nyfikenhet på framtiden.    

Etiketter: beslut


VECKANS SPANING
Här kan du läsa om uppiggande nyheter från hela världen.
http://www.goodnewsnetwork.org/